Днес колата ми изгасна няколко пъти и сега я закачих на FES,единствената грешка е тази P0235 как да я тълкувам?В Аутодатата пише за някакво налягане в колектора и за MAP-сензор?Така просто ми е любопитно да я разтълкувам,иначе сега не гасне,но ще видим какво ще излезне и там.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Грешка P0235 при 3.0 V6
Collapse
X
-
Мисля че разгадах мистерията със записаните грешки.Записва винаги P0704,P1555 и P0235 каквото и да означава последната,та проблема е че колата както си караш и става мудна,светка чека и педала на газта става не чувствителен,това ясно,гася колата,паля отново и си върви перфектно до следващият такъв случей.Аз винаги съм си мислил че е потенциометъра на педала на газта,но явно проблема е в машинката на педала на съединителя или по малко вероятно в стоп машинката,защото стоповете си бачкат.Нямам идея но винаги ги записва и трите и не е смо при мен като се разрових из нета така е и при Фиати и при много други Алфи.Мисля да сменя машинката на педала на съединителя и ще видим как е тогава.
-
Грешките хубаво, ама не виждам логика да ти изчезне педала за газ заради неработеща стоп машинка. Темпомата пуснат ли е и прави ли ти проблеми?Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Той педала не изчезва напълно,но става супер "гумен",темпомата ми работи без проблем,знам ли дали има общо,но предполагам че има,както си карам и колата забива,светка дюзата и педала става кофти.
---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 21:57 ----------
Знам че JTD-та умират ако стоп машинката или тази на съединителя е дала фира.Ако е педала на газта нали трябва да го запише като грешка,коя беше там не помня.Иначе чистя грешките,паля колата,после пак я закачам и грешките ги има пак записани.Иначе сега се сещам че темпомата ми го правиха минала година,че аз така я купих с неработещ,но от тогава не съм имал проблеми,това почна отскоро и много зачести напоследък.
Comment
-
Интересно как работи темпомата като дава грешки и за педала на съединителя и за спирачкитеПровери кабелите и маркуча до мап сензора. Ако всичко е наред значи зензора е за смяна.
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Къде се намира това чудо?
---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:40 ----------
Интересно е че както съм писал в началото на темата има някаква странна за този мотор грешка,която означава че нешо си налягането в смукателния колектор не е както трябва да е,също така колата тогава изгана няколко пъти.
Той ако е за смяна ОК,но тези грешки на машинките на съединителя и спирачката имат ли връзка с него?
Comment
-
Нямам представа къде се намира. Или е на челната стена на купето или на смукателния колектор или въобще няма мап. Нямам достъп до елърн в момента за да видя. Ако някой знае нека каже.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеЗначи е от машинката на съединителя.Както и по нагоре казах и на много други колеги винаги при проблем с тази машинка записва същите три грешки.При мен стоп машинката работи,така че предполагам проблема идва от другата,тези дни ще я сменя и ще видим.
Любо мерси на инфото.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment