Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка P0235 при 3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка P0235 при 3.0 V6

Днес колата ми изгасна няколко пъти и сега я закачих на FES,единствената грешка е тази P0235 как да я тълкувам?В Аутодатата пише за някакво налягане в колектора и за MAP-сензор?Така просто ми е любопитно да я разтълкувам,иначе сега не гасне,но ще видим какво ще излезне и там.

Мисля че разгадах мистерията със записаните грешки.Записва винаги P0704,P1555 и P0235 каквото и да означава последната,та проблема е че колата както си караш и става мудна,светка чека и педала на газта става не чувствителен,това ясно,гася колата,паля отново и си върви перфектно до следващият такъв случей.Аз винаги съм си мислил че е потенциометъра на педала на газта,но явно проблема е в машинката на педала на съединителя или по малко вероятно в стоп машинката,защото стоповете си бачкат.Нямам идея но винаги ги записва и трите и не е смо при мен като се разрових из нета така е и при Фиати и при много други Алфи.Мисля да сменя машинката на педала на съединителя и ще видим как е тогава.

Comment

Грешките хубаво, ама не виждам логика да ти изчезне педала за газ заради неработеща стоп машинка. Темпомата пуснат ли е и прави ли ти проблеми?
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Той педала не изчезва напълно,но става супер "гумен",темпомата ми работи без проблем,знам ли дали има общо,но предполагам че има,както си карам и колата забива,светка дюзата и педала става кофти.

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

Знам че JTD-та умират ако стоп машинката или тази на съединителя е дала фира.Ако е педала на газта нали трябва да го запише като грешка,коя беше там не помня.Иначе чистя грешките,паля колата,после пак я закачам и грешките ги има пак записани.Иначе сега се сещам че темпомата ми го правиха минала година,че аз така я купих с неработещ,но от тогава не съм имал проблеми,това почна отскоро и много зачести напоследък.

Comment

Извинявам се за оффа, но каква е тази стоп мапинка? За пръв път чувам за такова нещо.
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Има,има погледни на педала на съединителя и ще видиш.Функцията и е май нещо за оборотите ЕКУ-то да знае кога педала на съединителя е натиснат,имаше и онтошение пак с падането на оборотите при пуснат компресор на климатроника.

Comment

А при какви условия светва чека? Т.е. какво правиш за да светне?
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Няма особена закономерност,карам си и изведнъж педала на газта става кофти,а и в същия момент светва чека.Аз педала на газта го сменях,но тогава симптомите бяха други и грешката беше,грешна позиция сензор на педала на газта или нещо от сорта.

Comment

Интересно как работи темпомата като дава грешки и за педала на съединителя и за спирачките Провери кабелите и маркуча до мап сензора. Ако всичко е наред значи зензора е за смяна.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Къде се намира това чудо?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Интересно е че както съм писал в началото на темата има някаква странна за този мотор грешка,която означава че нешо си налягането в смукателния колектор не е както трябва да е,също така колата тогава изгана няколко пъти.
                    Той ако е за смяна ОК,но тези грешки на машинките на съединителя и спирачката имат ли връзка с него?

Comment

Нямам представа къде се намира. Или е на челната стена на купето или на смукателния колектор или въобще няма мап. Нямам достъп до елърн в момента за да видя. Ако някой знае нека каже.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ще разгледам днес и ще видя дали ще го намеря,ако погледнеш в Е-лърна когато имаш възможност ще съм ти задължен.

Comment

Никъде не намирам нищо за мап сензор при този мотор.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Значи е от машинката на съединителя.Както и по нагоре казах и на много други колеги винаги при проблем с тази машинка записва същите три грешки.При мен стоп машинката работи,така че предполагам проблема идва от другата,тези дни ще я сменя и ще видим.
                            Любо мерси на инфото.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                              Значи е от машинката на съединителя.Както и по нагоре казах и на много други колеги винаги при проблем с тази машинка записва същите три грешки.При мен стоп машинката работи,така че предполагам проблема идва от другата,тези дни ще я сменя и ще видим.
                              Любо мерси на инфото.
                              Преди да я сменяш провери дали не е въпрос на реглаж.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X